Spring naar inhoud
Terug naar het overzicht

Authentiek Voorne aan Zee

Het motto van de gemeente in 2030? Voorne aan Zee is authentiek!

 

Inwoners waren bang dat door het samengaan van de drie gemeenten, de eigenheid van de kernen verloren zou gaan. Maar niks is minder waar. Mensen zijn trots op de rijke historie, mooie natuur en verschillende dorpen en steden. Elke kern  versterkt de eigen identiteit en kernmerken.

Voor elke levensfase is een woning te vinden. De bestaande woningen zijn opgeknapt, verduurzaamd en levensloopbestendig gemaakt. Voorne aan Zee is een woongemeente waar inwoners voor elkaar klaarstaan. In alle kernen zijn door de inzet van vrijwilligers de basisvoorzieningen aanwezig. Misschien niet altijd voorzien van de nieuwste snufjes of materialen. Maar kinderen lopen zo makkelijk naar hun basisschool en je kunt fietsen naar de sportvereniging.

Veel inwoners werken buiten de gemeente. De gemeente zet zich niet actief in om nieuwe bedrijven aan te trekken. Wel wordt geïnvesteerd in programma’s om de lokale werkloosheid aan te pakken. Er zijn veel winkels met authentieke producten van lokale ambachtslieden. En met groente en fruit van de boeren, tuinders en kwekers uit de omgeving.

Toerisme in Voorne aan Zee is kleinschalig. Al het moois mag zeker gedeeld worden met bezoekers van buitenaf. Zolang de eigen inwoners en natuur er geen last van hebben. In de historische centra rijden weinig auto’s. Zo kan je rustig genieten van de oude vestingwerken en andere bezienswaardigheden.

De fietsverbindingen tussen de kernen en richting Rotterdam zijn verbeterd met kilometers snelfietspaden. De dienstverlening van de gemeente is als dichtbij en herkenbaar. Elke kern heeft een gemeentelijk loket, waar bekende gezichten klaar staan om inwoners persoonlijk te helpen.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren