Spring naar inhoud
Terug naar het overzicht

Parel Voorne aan Zee

Het motto van de gemeente in 2030? Ontdek veelzijdig Voorne aan Zee!

 

In 2030 staat Voorne aan Zee in de regio bekend als aantrekkelijk gemeente om in te wonen. En als dé perfecte plek voor het leukste weekendje weg. Voorne aan Zee is bekend door de vele afwisseling: historische kernen, strand, weidse duingebieden, bossen en polders.

Voorne aan Zee trekt het hele jaar veel toeristen. Het aantal strandtenten en vakantiehuisjes is gegroeid. En er rijden zelfsturende shuttlebusjes op en neer tussen het strand en een grote parkeerplaats.

Ook de bereikbaarheid van en naar de gemeente is de afgelopen jaren verbeterd. De N57 is verbreed en de metro doorgetrokken naar Hellevoetsluis. Steeds meer mensen die in de regio werken, komen dan ook in Voorne aan Zee wonen.

Door herontwikkeling en een aantal hoogbouwprojecten wordt zo goed mogelijk gebruik gemaakt van de ruimte. En is er een afwisselend woningaanbod ontstaan. Door samen te werken in de regio belooft de gemeente voorzieningen van hoge kwaliteit. Inwoners moeten soms wel een stukje verder reizen dan zij gewend waren. Er is in de gemeente bijvoorbeeld één groot sportcentrum, een schouwburg en één groot winkelcentrum met een breed winkelaanbod.

Er vinden regelmatig evenementen plaats. Die worden ook door mensen buiten de gemeente bezocht. Zoals een jaarlijks zomerfestival bij het Brielse meer.

Bedrijfsterreinen hebben elk hun specialisatie in bedrijfsactiviteiten, zoals (financiële) dienstverlening en schone maakindustrie. Sommige bedrijfsterreinen moesten sluiten om andere bedrijfsterreinen te versterken. En eerdere landbouwgrond is nu soms voor zonneweides en windmolens. De dienstverlening van de gemeente is in 2030 soms minder persoonlijk. En ambtenaren soms minder bekend voor inwoners en ondernemers dan zij gewend waren. Maar de inwoners worden sneller geholpen en de kwaliteit is beter.

 

 

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren