Spring naar inhoud

De 4 toekomstbeelden

Er zijn vier verschillende toekomstbeelden/scenario’s gemaakt. Deze toekomstbeelden richten zich op 2030 en hoe de nieuwe gemeente er dan uit kan zien. De Toekomstwijzer vraagt je steeds een keuze te maken. Zo kun je steeds aangeven wat je belangrijk vindt en wordt een keuze gemaakt voor een scenario. Het is niet zo dat uiteindelijk één van de vier scenario’s het toekomstbeeld van de gemeente wordt. Juist niet. De uitkomsten gebruiken we om te kijken wat iedereen belangrijk vindt en hoe dat een nieuw toekomstbeeld oplevert. Een toekomstbeeld op maat gemaakt voor de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. Dit toekomstbeeld is straks van iedereen.

In 2030 staat Voorne aan Zee in de regio bekend als aantrekkelijk gemeente om in te wonen. En als dé perfecte plek voor het leukste weekendje weg. Voorne aan Zee is bekend door de vele afwisseling: historische kernen, strand, weidse duingebieden, bossen en polders.

Lees meer over Parel Voorne aan Zee

De gemeente ziet het voordeel van een duurzame aanpak in de regio. En de kansen die het biedt voor nieuwe werkgelegenheid en bedrijvigheid. Voorne aan Zee investeert in de banen van de toekomst en is een proeftuin voor nieuwe ontwikkelingen. 

Lees meer over Proeftuin Voorne aan Zee

Inwoners waren bang dat door het samengaan van de drie gemeenten, de eigenheid van de kernen verloren zou gaan. Maar niks is minder waar. Mensen zijn trots op de rijke historie, mooie natuur en verschillende dorpen en steden. Elke kern  versterkt de eigen identiteit en kernmerken.

Lees meer over Authentiek Voorne aan Zee

De gemeente moedigt inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties aan om met creatieve oplossingen te komen voor lokale uitdagingen. Voorne aan Zee laat zien dat je ook op sociaal gebied heel vernieuwend kan zijn. 

Lees meer over Vindingrijk Voorne aan Zee

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren